logo
dividerآرشیو برنامه های جاریdividerتولید فیلم فعال پکتینی تقویت شده با نانوسلولز با قابلیت افزایش ماندگاری گوشت
تولید فیلم فعال پکتینی تقویت شده با نانوسلولز با قابلیت افزایش ماندگاری گوشت
تولید فیلم فعال پکتینی تقویت شده با نانوسلولز با قابلیت افزایش ماندگاری گوشت

 

بیان مسئله

نگرانی زیست­ محیطی ناشی از کاربرد پلیمرهای سنتزی به عنوان پایه مواد بسته­ بندی توجه روز افزونی را به توسعه مواد بسته بندی زیست تجزیه پذیر برای جایگزینی معطوف ساخته است. لذا استفاده از پلیمرهای طبیعی و زیست تجزیه پذیر به عنوان پایه تهیه فیلم بسته بندی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پکتین به دلیل توانایی تشکیل ژل، زیست ­تخریب پذیری، ارزان و دسترسی مناسب از اهمیت خاصی در تولید فیلم­ های بسته­ بندی خوراکی برخوردار می­ باشد. در مقابل ضعیف بودن ویژگی­ های مکانیکی و مقاومت کم فیلم تهیه شده به رطوبت از بارزترین نقاط ضعف کاربرد پکتین در فیلم­ های بسته ­بندی ­بشمار می­ آید. تقویت پلیمرهای طبیعی با ساختارهای نانویی به عنوان راه­کار مناسب رفع نقاط ضعف فیلم­ های زیستی مطرح است. از سوی دیگر فساد میکروبی از مهمترین عوامل محدود کننده ماندگاری فراورده های گوشتی است لذا توسعه سامانه­ های بسته­ بندی فعال با قابلیت کنترل رشد میکروبی می­تواند نقش قابل توجهی در افزایش ماندگاری این نوع محصولات گران قیمت داشته باشد.

 

برنامه تحقیقاتی

  • فرمولاسیون و بهینه سازی فیلم پکتینی تقویت شده با نانو سلولز
  • تعیین ترکیب ضد میکروبی مناسب بر پایه اسانس­های روغنی
  • بررسی تاثیر ترکیبات ضد میکروبی ادغام شده در  فیلم پکتینی بر برخی ویژگی های فیزیکی و مکا­نیکی فیلم
  • بررسی کارایی فرمولاسیون بهینه فعال بر پایه پکتین/نانوسلولز بر ماندگاری گوشت 
منبع : بخش بیوتکنولوژی میکروبی
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک