![]() Please Wait |
![]() کنترل فساد پس از برداشت میوه با استفاده از نانو امولسیون حاوی اسانس گیاهی و پالیده کشت باکتریهای لاکتیکی
بیان مسئله قارچهای بوتریتیس، آسپرژیلوس و پنیسیلیوم از مهمترین عوامل ایجادکننده فساد پس از برداشت در محصولات باغی میباشند. برآوردها نشان میدهد متأسفانه میزان ضایعات پس از برداشت در مورد برخی از میوهها مثل سیب و گلابی به حدود 30 درصد نیز میرسد. با توجه به پیامدهای مضر مواد شیمیایی و افزایش نگرانی مصرف کنندگان، استفاده از روشهای بیولوژیک و بسته بندی های فعال بر پایه مواد طبیعی در کنترل بیماریهای پس از برداشت میوه بهعنوان راهکار مناسب در سالهای اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات مختلف، خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی، ضدانگلی، و آنتی اکسیدانی اسانسهای گیاهی و برخی از متابولیت های میکروبی را تائید مینمایند. با فرموله کردن ترکیب اسانس و برخی از مواد ضد میکروبی دیگر مثل متابولیت های میکروبی و همچنین بررسی اثرات ضد میکروبی آنها در غلظتهای کم (با احتمال اثر سینرژیستی) و همچنین بهکارگیری آنها بهصورت سیستم نانو امولسیون به منظور بهبود پایداری و افزایش عملکرد ضد میکروبی ترکیبات به کار رفته میتوان تا حد زیادی چالشهای فراروی کاربرد وسیع آنها را در صنایع غذایی کاهش داد.
برنامه تحقیقاتی
مزایای اقتصادی
|
|
منبع : بخش بیوتکنولوژی میکروبی |