logo
dividerآرشیو برنامه های جاریdividerکنترل فساد پس از برداشت میوه با استفاده از نانو امولسیون حاوی اسانس گیاهی و پالیده کشت باکتری‌های لاکتیکی
کنترل فساد پس از برداشت میوه با استفاده از نانو امولسیون حاوی اسانس گیاهی و پالیده کشت باکتری‌های لاکتیکی
کنترل فساد پس از برداشت میوه با استفاده از نانو امولسیون حاوی اسانس گیاهی و پالیده کشت باکتری‌های لاکتیکی

 

بیان مسئله

قارچ‌های بوتریتیس، آسپرژیلوس و پنیسیلیوم از مهم‌ترین عوامل ایجادکننده فساد پس از برداشت در محصولات باغی می‌باشند. برآوردها نشان می‌دهد متأسفانه میزان ضایعات پس از برداشت در مورد برخی از میوه‌ها مثل سیب و گلابی به حدود 30 درصد نیز می‌رسد. با توجه به پیامدهای مضر مواد شیمیایی و افزایش نگرانی مصرف­ کنندگان، استفاده از روش‌های بیولوژیک و بسته­ بندی­ های فعال بر پایه مواد طبیعی در کنترل بیماری‌های پس از برداشت میوه به‌عنوان راهکار مناسب در سال­های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات مختلف، خواص ضدمیکروبی، ضدقارچی، ضدانگلی، و آنتی اکسیدانی اسانس­های گیاهی و برخی از متابولیت های میکروبی را تائید می‌نمایند. با فرموله کردن ترکیب اسانس و برخی از مواد ضد میکروبی دیگر مثل متابولیت های میکروبی و همچنین بررسی اثرات ضد میکروبی آن‌ها در غلظت‌های کم (با احتمال اثر سینرژیستی) و هم‌چنین به‌کارگیری آن‌ها به‌صورت سیستم نانو امولسیون به منظور بهبود پایداری و افزایش عملکرد ضد میکروبی ترکیبات به کار رفته می‌توان تا حد زیادی چالش­های فراروی کاربرد وسیع آنها را در صنایع غذایی کاهش داد.

 

برنامه تحقیقاتی

  • تعیین خواص ضدقارچی ترکیب اسانس‌های گیاهی
  • طراحی و تولید نانوامولسیون ترکیب اسانس‌های گیاهی منتخب
  • طراحی و تولید نانوامولسیون عصاره عاری از سلول سویه‌های باکتری‌های لاکتیکی
  • مطالعه فعالیت ضد قارچی نانوامولسیون­های تولیده شده بر علیه میکروارگانیسم‌های مؤثر در پوسیدگی پس از برداشت میوه‌ در شرایط in vitro و in vivo
  • تعیین کارایی فرمولاسیون­ برتر در افزایش زمان انبارمانی پس از برداشت میوه

 

مزایای اقتصادی

  • کاهش فساد پس از برداشت محصولات باغی
  • کاهش مصرف مواد شیمیایی ضدقارچی پس از برداشت

 

منبع : بخش بیوتکنولوژی میکروبی
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک