![]() Please Wait |
![]() تولید فیلم فعال پکتینی تقویت شده با نانوسلولز با قابلیت افزایش ماندگاری گوشت
بیان مسئله نگرانی زیست محیطی ناشی از کاربرد پلیمرهای سنتزی به عنوان پایه مواد بسته بندی توجه روز افزونی را به توسعه مواد بسته بندی زیست تجزیه پذیر برای جایگزینی معطوف ساخته است. لذا استفاده از پلیمرهای طبیعی و زیست تجزیه پذیر به عنوان پایه تهیه فیلم بسته بندی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پکتین به دلیل توانایی تشکیل ژل، زیست تخریب پذیری، ارزان و دسترسی مناسب از اهمیت خاصی در تولید فیلم های بسته بندی خوراکی برخوردار می باشد. در مقابل ضعیف بودن ویژگی های مکانیکی و مقاومت کم فیلم تهیه شده به رطوبت از بارزترین نقاط ضعف کاربرد پکتین در فیلم های بسته بندی بشمار می آید. تقویت پلیمرهای طبیعی با ساختارهای نانویی به عنوان راهکار مناسب رفع نقاط ضعف فیلم های زیستی مطرح است. از سوی دیگر فساد میکروبی از مهمترین عوامل محدود کننده ماندگاری فراورده های گوشتی است لذا توسعه سامانه های بسته بندی فعال با قابلیت کنترل رشد میکروبی میتواند نقش قابل توجهی در افزایش ماندگاری این نوع محصولات گران قیمت داشته باشد.
برنامه تحقیقاتی
|
|
منبع : بخش بیوتکنولوژی میکروبی |