logo
dividerاعضاء هیئت علمیdividerمریم هاشمی
اعضاء هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
استاد -
مریم هاشمی
استاد -
tel 026-32703536
email hashemim@abrii.ac.ir
  • معرفی کلی
  • تحقیقات
  • مقالات علمی
  • دستاوردها

دکتر مریم هاشمی دکترای خود را از دانشگاه تهران در سال 1389 دریافت نموده است. ایشان از سال 1384 در بخش تحقیقات بیوتکنولوژی میکروبی فعالیت های تحقیقاتی خود را در زمینه مهندسی فرایندهای زیستی تولید فراورده میکروبی آغاز نمود. در این راستا، ایشان در زمینه  جداسازی، تعیین ویژگی­ها و بهینه­سازی تولید متابولیت­های میکروبی، و تولید محصولات با ارزش افزوده از پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی در سامانه ­های مختلف تخمیری فعالیت می­کنند. تولید انواع آنزیم ­ها، الیگوساکاریدها، پپتیدهای زیست­ فعال و رنگدانه ­ها در راستای فعالیت­های در دست انجام ایشان می­باشد. علاوه بر این از سال 1389 در زمینه بهره­ برداری از نانوفناوری در صنایع غذایی با هدف کاهش ضایعات پس از برداشت محصولات کشاورزی  دارای فعالیت های علمی و اجرایی هستند.     

بازدید وابسته همکاری های علمی و تکنیکی سفارت فرانسه
تولید آنزیم های مورد استفاده در خوراک طیور و آبزیان
 
استفاده از جیره حاوی ترکیبات کربوهیدراتی غیر نشاسته ای در پرورش طیور و آبزیان در کشورهای در حال توسعه عمومیت دارد. این نوع جیره ها علاوه بر ارزش غذایی کمتر، به دلیل وجود  برخی ترکیبات محلول، با افزایش ویسکوزیته مشکلات هضمی در دستگاه گوارش حیوانات تک معده‌ای‌ ایجاد می کنند.
 
  • Moayedi A, Mora L, Aristoy MC, Hashemi M, Safari M, Toldrá F. ACE-Inhibitory and Antioxidant Activities of Peptide Fragments Obtained from Tomato Processing By-Products Fermented Using Bacillus subtilis: Effect of Amino Acid Composition and Peptides Molecular Mass Distribution. Applied biochemistry and biotechnology. 2017 Jan 1;181(1):48-64.
  • Rahaiee S, Hashemi M, Shojaosadati SA, Moini S, Razavi SH. Nanoparticles based on crocin loaded chitosan-alginate biopolymers: Antioxidant activities, bioavailability and anticancer properties. International Journal of Biological Macromolecules. 2017 Jun 30;99:401-8.
  • Ebadi A, Olamaee M, Sima NA, Nasrabadi RG, Hashemi M. Isolation and Characterization of Biosurfactant Producing and Crude Oil Degrading Bacteria from Oil Contaminated Soils. Iranian Journal of Science and Technology, Transactions A: Science: 2017, 1-8.
  • Tolouie H, Hashemi M, Mohammadifar MA, Ghomi H. Cold Atmospheric Plasma Manipulation of Proteins in Food Systems. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2017, Jun 7 (just-accepted). 
  • Nikkhah M, Hashemi M, Najafi MB, Farhoosh R. Synergistic effects of some essential oils against fungal spoilage on pear fruit. International Journal of Food Microbiology. 2017, 257: 285-294.
  • Ebadi A, Sima NA, Olamaee M, Hashemi M, Nasrabadi RG. Effective bioremediation of a petroleum-polluted saline soil by a surfactant-producing Pseudomonas aeruginosa consortium. Journal of Advanced Research. 2017 Jun 29. 
  • Chaichi, M., Hashemi, M., Badii, F., & Mohammadi, A. Preparation and characterization of a novel bionanocomposite edible film based on pectin and crystalline nanocellulose. Carbohydrate Polymers, 2017, 157, 167-175.
  • Rocky-Salimi K., Hashemi M., Safari M., Mousivand M. Valorisation of untreated cane molasses for enhanced phytase production by Bacillus subtilis K46b and its potential role in dephytinisation. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2017, 97(1), 222-229.
  • Mohammadi A.,  Hashemi M., Hosseini S.M. Postharvest treatment of nanochitosan-based coating loaded with Zataria multiflora essential oil improves antioxidant activity and extends shelf-life of cucumber. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 2016, 33: 580-588.
  • Moteshafi, H., Hashemi, M., Mousavi, S. M., & Mousivand, M. Characterization of produced xylanase by Bacillus subtilis D3d newly isolated from apricot phyllosphere and its potential in pre-digestion of BSG. Journal of Industrial and Engineering Chemistry, 2016, 37, 251-260.
  • Gardesh, A. S. K., Badii, F., Hashemi, M., Ardakani, A. Y., Maftoonazad, N., & Gorji, A. M. "Effect of nanochitosan based coating on climacteric behavior and postharvest shelf-life extension of apple cv. Golab Kohanz." LWT-Food Science and Technology, 2016, 70: 33-40.
  • Moteshafi H, Mousavi SM, Hashemi M. Enhancement of xylanase productivity using industrial by-products under solid suspended fermentation in a stirred tank bioreactor, with a dissolved oxygen constant control strategy. RSC Advances. 2016, 6(42): 35559-67.
  • Rocky-Salimi K., Hashemi M., Safari M., Mousivand M. A novel phytase characterized by thermostability and high pH tolerance from rice phyllosphere isolated Bacillus subtilis BS 46. Journal of Advanced Research. 2016, 7(3): 381-90.
  • Mohammadi A, Hashemi M, Hosseini SM. Effect of chitosan molecular weight as micro and nanoparticles on antibacterial activity against some soft rot pathogenic bacteria. LWT-Food Science and Technology. 2016, 71:347-55.
  • Moayedi, A., Mora, L., Aristoy, M. C., Hashemi, M., Safari, M., & Toldrá, F. ACE-Inhibitory and Antioxidant Activities of Peptide Fragments Obtained from Tomato Processing By-Products Fermented Using Bacillus subtilis: Effect of Amino Acid Composition and Peptides Molecular Mass Distribution. Applied Biochemistry and Biotechnology, 2016,  1-17.
  • Moayedi A., Hashemi M., Safari M. Valorization of Tomato Waste Proteins through Production of Antioxidant and Antibacterial Hydrolysates by Proteolytic Bacillus subtilis: Optimization of fermentation conditions. Journal of Food Science and Technology, 2016, 53(1): 391-400. 
  • Mohammadi A., Hashemi M., Hosseini S.M. Nanoencapsulation of Zataria multiflora essential oil preparation and characterization with enhanced antifungal activity for controlling Botrytis cinerea, the causal agent of gray mould disease with enhanced antifungal activity for controlling Botrytis cinerea, the causal agent of gray mould disease. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 2015, 28, 73-80.
  • Mohammadi A., Hashemi M., Hosseini S.M. Chitosan nanoparticles loaded with Cinnamomum zeylanicum essential oil enhance the shelf life of cucumber during cold storage. Postharvest Biology and Technology, 2015, 110: 203-213.
  • Mohammadi A., Hashemi M., Hosseini S.M. Integration between chitosan and Zataria multiflora or Cinnamomum zeylanicum essential oil for controlling Phytophthora drechsleri, the causal agent of cucumber fruit rot. LWT- Food Science and Technology, 2015, 65: 349-356.
  • Hashemi, M., Shojaosadati, S.A. Razavi, S.H., Mousavi, S.M. Different catalytic behavior of a-amylase in response to the nitrogen substance used in the production phase. Industrial and Engineering Chemistry, 2015, 21, 772-778.
  • Somayeh Rahaiee, Seyed Abbas Shojaosadati, Maryam Hashemi, Sohrab Moini, Seyed Hadi Razavi. Improvement of crocin stability by biodegradeble chitosan-alginate nanoparticles. International Journal of Biological Macromolecules, 2015, 79, 423–432.
  • Somayeh Rahaiee, Maryam Hashemi, Sohrab Moini, Seyed Abbas Shojaosadati. Evaluation of antioxidant activities of bioactive compounds and various extracts obtained from saffron (Crocus sativus L.): a review. Journal of Food Science and Technology, 2015, 52, 4, 1881- 1888.
  • Mahnaz Tabibiazar, Soodabeh Davaran, Maryam  Hashemi, Aziz Homayonirad, Farzaneh Rasoulzadeh, Hamed Hamishehkar, Mohammad Amin Mohammadifar. Design and fabrication of a food-grade albumin-stabilized nanoemulsion. Food Hydrocolloids, 2015, 44. 220-228.
  • Mohammadi A., Hashemi M., Hosseini S.M. The control of Botrytis fruit rot in strawberry using combined treatments of Chitosan with Zataria multiflora or Cinnamomum zeylanicum essential oil. Journal of Food Science and Technology, 2015, 52(11): 7441-7448.
  • Bahram Khazra, Seyyed Mohammad Mousavi, Sadaf Mehrabi, Maryam Hashemi and   Seyed Abbas Shojaosadati. Biodegradation of heptadecane in hydrocarbon polluted dune sands using a newly-isolated thermophilic bacterium, Brevibacillus borstelensis TMU30: statistical evaluation and process optimization. RSC Advances 2015, 5, 33414-33422.
  • Yones Nojavan, Marzieh Kamankesh, Farzaneh Shahraz, Maryam Hashemi , Abdorreza Mohammadi. Ion pair-based dispersive liquid-liquid microextraction followed by High performance liquid chromatography as a new method for determining five folate derivatives in Foodstuffs. Talanta, 2015,  137, 31-37.
  • Shafi soltani, M., Salehifar, M., Hashemi, M. Effects of enzymatic treatment using response surface methodology on the quality of bread flour, Food Chemistry, 2014, 148, 176-183.
  • Zolfi M., Khodaiyan F., Mousavi M., Hashemi M. The characteristics improvement of biodegradable films made from kefiran-whey protein by nanoparticles incorporation. Carbohydrate Polymers, 2014, 109, 118-125.
  • Zolfi M., Khodaiyan F., Mousavi M., Hashemi M. Development and characterization of the kefiran-whey proteinisolate-TiO2nanocomposite films, International Journal of Biological Macromolecules, 2014, 65, 340-345.
  • Eshghi S., Hashemi M., Mohammadi A., Badii F., Mohammadhoseini Z., Ahmadi Z. Effect of nanochitosan based coating with and without copper loaded on physicochemical and bioactive components of fresh strawberry fruit (Fragaria x ananassa Duchesne) during storage. Food & Bioprocess Technology, 2014, 7 (8), 2397-2409.
  • Karimi A., Shojaosadati S. A., Hejazi P., Vasheghani-Farahani E., Hashemi M. Porosity changes during packed bed solid-state fermentation. Journal of Industrial and Engineering Chemistry, 2014, 20 (6), 4022-4027.
  • Hashemi, M., Mousavi, S.M., Razavi, S.H., Shojaosadati, S.A. Comparison of submerged and solid state fermentation systems effects on the catalytic activity of Baccilus sp. KR-8104 α-amylase at different pH and temperatures. Industrial crops and products, 2013, 43, 661-667.
  • Hashemi, M., Razavi, S.H., Shojaosadati, S.A.,  Mousavi, S.M., Khajeh, K., and Safari, M.A. The efficiency of temperature-shift strategy to improve the production of α-amylase by Bacillus sp. in solid state fermentation system. Food and Bioprocess Technology, 2012, 5, 1093-1099.
  • Hashemi, M., Mousavi, S.M., Razavi, S.H., Shojaosadati, S.A. Mathematical modeling of biomass and α-amylase production kinetics by Bacillus sp. in solid state fermentation based on solid dry weight variation. Biochemical Engineering Journal, 2011, 53(2), 159-164.
  • Hashemi, M., Shojaosadati, S.A., Razavi, S.H., Mousavi, S.M. The potential of brewer’s spent grain to improve the production of α-amylase by Bacillus sp. KR-8104 in submerged fermentation system. New Biotechnology, 2011, 28(2), 165-172.
  • Hashemi, M., Razavi, S.H., Shojaosadati, S.A., Mousavi, S.M., Khajeh, K., and Safari, M. Development of a solid-state fermentation process for production of an alpha amylase with potentially interesting properties. Journal of Bioscience and Bioengineering, 2010, 110 (3), 333-337.
  • Hashemi, M., Azar, M., Mazlumi, M.T. Effect of commercial adjunct lactobacilli on biochemical & sensory characteristics of Iranian- white brined cheese. International Journal of Dairy Technology, 2009, 62, 48-55.  

قراردادها برای انتقال دستاوردها به بخش خصوصی:

  • ارائه دانش فنی و سویه­ های مورد نیاز تولید آنزیم به صورت انحصاری از سوی پژوهشکده به شرکت بر اساس توافقات فیمابین (انتقال به شرکت تک ژن زیستطی قرارداد  شماره 9510022 مورخ 13/9/95
  •  قرارداد همکاری پژوهشی و واگذاری انحصاری دانش فنی طراحی و توسعه کاربردهای فناوری پلاسمای سرد در صنایع غذایی و کشاورزی (همکاری پژوهشی و واگذاری انحصاری دانش فنی با شرکت کاوش یاران فن پویا طی قرارداد شماره 251/5424 مورخ 1/12/95)
  • قرارداد امکان سنجی بهره­برداری صنعتی از ماشین الات پلاسمای سرد جهت مهار فعالیت لیپولیتیکی و افزایش ماندگاری جوانه گندم (همکاری پژوهشی با ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، شرکت کاوش یاران فن پویا، شرکت زر ماکارون و شرکت گروه صنعتی وپژوهشی فرهیختگان زرنام قرارداد 251/5425 مورخ 1/12/95)
© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک